maanantai 23. toukokuuta 2016

Hetki itselle

Tuo otsikko on ollut tapetilla nyt viime aikoina meidän taloudessa, "oikeita" töitä on riittänyt kun sairaslomaa on vuorotellen jokaisella ja tuuraajia tarvitaan. Siihen omat flunssat ja hetkinen arki siihen päälle. Toisaalta mä kyllä tykkään juuri siitä arjesta, kaikki sujuu omalla painollaan ja rutiinillaan. Mutta nyt viimeisen kuukauden aika olen oikein tietoisesti kiinnittänyt huomiota omaan jaksamiseen, hyvinvointiin ja mitkä asiat vaikuttaa ja millä niitä lisäisi juurikin sinne arkeen. Toki lisääntyvä valo tekee myöskin pirteämmäksi ja positiivisemmaksi, mutta millä sen saisi jatkumaan myös syksyn pimetessä.

Otin sitten oikein asiakseni järjestää itselleni pieniä hengähdyshetkiä arjen keskelle ja mikäs sen parempi hetki aamulla ennen kuin lapset heräävät tai lasten päikkäriaika. Alkuun oli vaikeuksia jättää se siivoaminen, ruoanlaitto, pyykit jne vain odottamaan japyrähtää edes pikaiselle lenkille, istua vaikka sohvalle kahvikupin ja hyvän kirjan tai lehden kanssa tai tehdä vaikka kasvo-, käsi-, tai jalkahoidon ja lakata kynnet niinkuin tässä päivänä eräänä. 

Kuorin jalat, kädet ja kasvot Forever Scrub-kuorintavoiteella, laitoin kasvoille Forever Marine Maskin ja käsiin ja jalkoihin Propolisvoidetta. Hetki lueskelua ja kynsien lakkaus, voilá!

Aikaa meni ehkä 45minuuttia mutta fiilis  oli virkeämpi kuin jos olisin jatkanut sitä siivousta ja pyykkien selvittämistä. Eikä tuollaisia tarvitse joka päivä tehdä. 

Kasvot pyyhkäisin naamion jälkeen First-suihkeella kastellulla vanulapulla, perään Sonyan ihanaa Aloe Balancing Cream-voidetta ja silmien ympärille minipienen pisaran jääkaappikylmää gellyä. Johan freesautu vähän väsähteneen mamman ilme.

Jos on ollut oikein hektinen päivä ja pääsen myöhään töistä, yritän muistaa venytellä ennen sänkyyn menoa edes viisi minuuttia jotta pää ja kroppa alkavat rauhoittumaan. Se helpottaa huomattavasti nukahtamista. Toisinaan jos illalla ei oikein uni meinaa tulla, teen usein hengitysharjoituksen sängyssä maaten, se rauhoittaa ja pakottaa keskittymään hengittämiseen ja muut päässä pyörivät ajatukset joutuu väkisin väistymään jolloin mieli pääsee lepäämään ja uni tulemaan. 


Lipsiä huuliin ja let's menoks!
Pieniä juttuja jotka selkeästi vaikuttavat omaan jaksamiseen. Jos menee useampi päivä, etten ole pitänyt "omaa" hetkeäni, huomaan olevani helpommin ärsyyntyvä, väsyneempi ja ajatukset on negatiivisempia. Yritän etsiä asioista aina positiivisen puolen mutta joskus se on himpun verran vaikeaa. Uskon kuitenkin, että positiivisuus luo ympärilleen positiivisuutta ja hymy hymyä, sen muistaminen usein auttaa.

Siisteillä käsillä ja näteillä kynsillä on kiva mennä duuniin <3
Joten, antakaa hyvän kiertää ja keep on smiling!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti