tiistai 5. tammikuuta 2016

Puolimaratonin jälkitaisteluja

Pikku hiljaa alkaa ehkä olemaan tauti voiton puolella ja toivottavasti niin pysyykin, eihän tässä ole sairastettu jo enemmän ja vähemmän syyskuun puolen välin jälkeen koko ajan. 
Kävin syyskuun alussa juoksemassa puolimaratonin, elämäni ensimmäisen sellaisen ja voin kertoa, ei ollut kiva kokemus vaikka tyytyväinen olinkin, että mukaan lähdin kuitenkin. Juoksu ei kulkenut ja pakki ole sekaisin. Varsinainen taistelu oli, että maaliin pääsin sallitun kolmen tunnin sisällä, siitä saan kiittää vain ja ainoastaan treenikaveriani joka jaksoi tsempata ja viimeiset pari kilometriä piiskasi mut maaliin. Hyvä fiilis oli lopulta mutta kauhea olo pari päivää ja siitä sitten alkoi sairastelu. 
Pitkittynyt yskä olikin lopulta keuhkokuume, jonka jälkitautina tuli kylkeen vyöruusu. Onneksi ei ollut kovin ärhäkkä mutta inhottava silti. Lääkäri tuumasi suoraan, että sun lenkit saa olla juostu loppuvuoden jos en halua uusintakierrosta keuhkokuumeesta ja tottakai minä kilttinä tyttönä tottelen. En todella halua ottaa uusiksi. Juuri kun sitten ajattelin, että nyt uuden vuoden jälkeen voisi alkaa ajatella taas treenaamista niin eikös flunssa puske päälle. Vastutuskyky on kyllä laskenut alas koska yleensä en sairastele kuin ehkä sen kerran vuoteen joku pikku lenssu tms. Eli eikun lisää lepoa ja troppausta luonnonlääkkeillä. Aloe vera-mehua ja inkivääri-kurkuma-hunajateetä on kulunut ja joka ruoka on ryyditetty valkosipulilla ja chilillä. Onneksi lapsia myöten kaikki tykkäävät meidän perheessä valkosipulista :)

Nostin myös d-vitamiinin määrää ja muita ravintolisiä jotta saisin tarpeeksi vitamiineja ja muita ravintoaineita ja antioksidantteja, koska kun on kipeä, kroppa kuluttaa välttämättömiä ravintoaineita ja antioksidantteja paljon enemmän kuin tavallisesti. Ja tietysti ongelmaa vielä lisää se, ettei kipeänä useimmiten ole nälkä, varsinkaan mikään terveellinen ei maistu. 
Käytin tai käytän edelleen kuuriluontoisesti myöskin propoliskapseleita jotka on luonnon oma vastine antibiootille. Propolis on mehiläisten valmistamaa kittivahaa, jolla on antibakteerisia vaikutuksia, eli mehiläisten pesä pysyy puhtaana ja bakteereista vapaana kun propoliksella tilkitään aukot. 
Teho perustuu propoliksen sisältämiin flavonoideihin, jotka toimivat antioksidantteina jolloin se voi vaikuttaa helpottavasti esim. tulehduksiin. Ainakin tuntuu helpottavan oireita, jotka meinasivat alkaa tuntumaan samalta kuin ennen keuhkokuumetta. 

Olen Forever-tuoteperheen jälleenmyyjä, joten saan esim. edellä mainitun propoliksen  sekä muut ravintolisät sitä kautta helposti. 

Tässä on tän aamuun boosti, propoliskapseli ja aloe2go antioksidanttipläjäys. Näillä alkaa aamun taistelu flunssaa vastaan, josko parin viikon päästä pääsisi taas vetämään lenkkarit jalkaan ja hölkälle :)


Aurinkoista päivää!!!


Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti